Ook dit jaar naaktrecreatie op het Almeerderstrand

19 april 2016 – Vorige zomer had twee jaar lobbyen door NFN, de Almeerse naturistenverenigingen en vaste bezoekers eindelijk resultaat: de gemeente Almere stelde weer een stukje strand open voor naaktrecreanten op het zuidelijke deel van het Almeerderstrand. Dit door inkrimping van het bestaande hondenstrand.

Omdat dit tot protesten van hondenbezitters leidde, was er nog enige onzekerheid over de naaktbestemming voor 2016. Deze bezwaren zijn inmiddels door de gemeente van de hand gewezen. Ook was er nog onduidelijkheid of grondeigenaar Staatsbosbeheer weer wilde meewerken aan de nieuwe bestemming voor 2016. De gemeente lijkt nu met Staatsbosbeheer tot een akkoord te komen en dus is de weg vrij voor de naaktrecreanten!

Het strand is geschikt voor naaktrecreatie en wordt vooralsnog niet officieel aangewezen. Dit is juridisch ook niet noodzakelijk. In Nederland kun je volgens de wet op elke daarvoor geschikte plek bloot zonnen. Dat je daarbij niet zichtbaar bent vanaf de openbare weg, de meeste andere bezoekers ook naakt recreëren of hier geen problemen mee hebben, zijn de belangrijkste criteria. Bovendien gelden net als op alle stranden de regels van goed gedrag.

Het strand is een tijdelijke oplossing zolang het Zilverstrand nog ontoegankelijk is. NFN én gemeente zetten in op een nieuw officieel naaktstrand bij oplevering van het Zilverstrand. Dit zal gebeuren na afronding van de werkzaamheden aan de A6.

oorspronkelijk bericht NFN

Nieuws