Update Zilverstrand Almere

Half mei ji. is er weer overleg geweest tussen een vertegenwoordiging van Almeerse naturisten (Waterlelie, Chamavi) en de NFN met gemeente Almere.

Het vernieuwde Zilverstrand wordt eind deze zomer opgeleverd en er staat zowaar een nieuw naaktstrand gepland. Volgens informatie van Rijkswaterstaat is de helft van de baai bestemd voor naaktrecreatie.

Op de tekeningen ziet het er allemaal erg open uit en zeker in het begin zal dit het geval zijn met de nog jonge aanplant. Verondersteld wordt dat dit tevens een bewuste keuze is gezien de reputatie van het ‘oude’ Zilverstrand. Voor wat betreft de inrichting heeft de NFN zowel Staatsbosbeheer als de gemeente aangeboden ondersteuning te verlenen. Beiden hebben het aanbod geaccepteerd.

Staatsbosbeheer en Almere steggelen nog altijd over het eigendom van het Zilverstrand en zolang zij er niet uit zijn, wordt de communicatie met beide partijen opengehouden. De gemeente heeft overigens de officiële naaktbestemming van het Zilverstrand nooit verwijderd, dus er is geen politiek proces voor nodig om het strand opnieuw aan te wijzen.

De verwachte oplevering eind deze zomer van het Zilverstrand betekent ook dat naturisten tot en met deze zomer hun strand op het Almeerderstrand kunnen gebruiken, net als vorig jaar.

Nieuws