Almere Deze Week: nog steeds geen nieuw naaktstrand

12 mei 2015
ALMERE – Op de eerste zomerse dag deze week zochten veel mensen de Almeerse stranden op. Helaas was dit voor Almeerse naturisten niet mogelijk. Almere heeft, sinds de tijdelijke sluiting van het Zilverstrand vorig jaar vanwege de uitbreiding van de A6, nog steeds geen naturistenstrand. D66 wil weten of het naturistenstrand er dit seizoen komt en diende schriftelijk vragen bij het college in.Gavin Vegersteen van D66 wil van het college weten wat zij heeft ondernomen om een geschikte alternatieve locatie voor naaktrecreatie te vinden en wanneer zij een alternatieve locatie kan aanwijzen voor het Zilverstrand. Vorig jaar juni stelde D66 al eerder vragen over de mogelijkheden om naakt te recreëren. Het college gaf, volgens D66, toen aan dat een alternatieve locatie voor het zomerseizoen van 2015 beschikbaar zou zijn. ‘Inmiddels is het recreatieseizoen en het warme weer aangebroken en heeft onze fractie te horen gekregen dat een alternatief nog steeds niet beschikbaar is’, schrijft Vegersteen.
Joop Hagen van Naturisten Sportvereniging De Waterlelie laat weten dat hij namens de vereniging en naturistenvereniging Chamavi in overleg is met de gemeente. “We kunnen er nu nog niks over zeggen, dat kan pas na half mei. Al voor de afsluiting van het Zilverstand hebben we geprobeerd om afspraken te maken met de gemeente. Toen stond dat bord er ineens en was het strand afgesloten. Volgens het bord is het Almeerderstrand het alternatief. Maar dat bleek dus niet voor ons te gelden.”
De Almeerse naturisten werden verwezen naar het Laakse Strand in Zeewolde. “Dat is voor ons geen goed alternatief. Het is 20 kilometer verder. Dat is voor de mensen die op de fiets willen gaan echt te ver.”
Het Schateiland in de Noorderplassen is een locatie waarover vorig jaar gesproken werd. “Hier moest zoveel worden aangepast dat dat helaas niet doorging. We willen een locatie met dezelfde voorzieningen als bij het Zilverstrand.”

Bekijk het artikel ook in Almere Deze Week

Nieuws