Hondenstrand verplaatst voor tijdelijk naturistenstrand

Gemeente Almere

Om naturistenorganisaties de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een naturistenstrand in Almere heeft het college van B en W een gewijzigde hondenkaart vastgesteld. Per direct is een gedeelte van het Almeerderstrand niet langer aangemerkt als hondenstrand, zodat hier naaktrecreatie mogelijk is.

In verband met verdubbeling van de Rijksweg A6 is het Zilverstrand tijdelijk gesloten als strandlocatie. Hiermee is ook het naturistenstrand, dat in 1999 door de raad is aangewezen, de komende jaren niet beschikbaar.
Naar aanleiding van verzoeken van de naturistenorganisaties om een andere tijdelijke locatie in Almere is onderzocht of er een geschikte alternatieve locatie is. Deze is gevonden in het zuidelijk deel van het hondenstrand op het Almeerderstrand.

Vanwege de hygiëne is zwemmen en strandrecreatie niet toegestaan op hondenstranden. Daarom is besloten om het hondenstrand iets te verplaatsen. Hierdoor is naaktrecreatie mogelijk is op het zuidelijk deel van het Almeerderstand gedurende de periode dat het Zilverstrand afgesloten is. De borden die het hondenstrand markeren worden verplaatst.

Nieuws