Update Zilverstrand Almere

Half mei ji. is er weer overleg geweest tussen een vertegenwoordiging van Almeerse naturisten (Waterlelie, Chamavi) en de NFN met gemeente Almere.

Het vernieuwde Zilverstrand wordt eind deze zomer opgeleverd en er staat zowaar een nieuw naaktstrand gepland. Volgens informatie van Rijkswaterstaat is de helft van de baai bestemd voor naaktrecreatie.

Op de tekeningen ziet het er allemaal erg open uit en zeker in het begin zal dit het geval zijn met de nog jonge aanplant. Verondersteld wordt dat dit tevens een bewuste keuze is gezien de reputatie van het ‘oude’ Zilverstrand. Voor wat betreft de inrichting heeft de NFN zowel Staatsbosbeheer als de gemeente aangeboden ondersteuning te verlenen. Beiden hebben het aanbod geaccepteerd.

Staatsbosbeheer en Almere steggelen nog altijd over het eigendom van het Zilverstrand en zolang zij er niet uit zijn, wordt de communicatie met beide partijen opengehouden. De gemeente heeft overigens de officiële naaktbestemming van het Zilverstrand nooit verwijderd, dus er is geen politiek proces voor nodig om het strand opnieuw aan te wijzen.

De verwachte oplevering eind deze zomer van het Zilverstrand betekent ook dat naturisten tot en met deze zomer hun strand op het Almeerderstrand kunnen gebruiken, net als vorig jaar.

Nieuws

Vrijspraak naaktrecreëerders Delftse Hout

Lees hier de uitspraak.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHDHA:2017:46

Nieuws

De eerste nieuwjaarsduik

Op 1 januari doken 7 deelnemers (niet allemaal op de foto) bij onze eerste nieuwjaarsduik het water in! Volgend jaar weer.

Blote nieuwjaarsduik vanaf het Almeerderstrand, 1 januari 2017

Nieuws

Nieuwjaarsduik

Een nieuwe traditie bij NSV De Waterlelie: de naakte nieuwjaarsduik. Op 1 januari om 14.00 uur springen we – de voorzitter voorop – naakt in het water bij ons naturistenstrandje, het zuidelijk deel van het Almeerderstrand. Na afloop zijn er warme drank en handdoeken om op te warmen.

Nieuws

Meer respect voor naturisme.

Oproep van de voorzitter van de NFN, Christine Kouman, om wat meer respect (klik hier) voor naturisme.

Nieuws

Open naturistendag De Waterlelie 5 juni

Open Naturistendag 5 juni 2016 op het naaktgedeelte van het Almeerderstrand.

Proef de vrijheid van naaktrecreatie bij de Naturisten SportVereniging De Waterlelie op de open dag zondag 5 juni 2016, van 11.00 – 17.00 uur.

Omdat wij geen eigen terrein hebben, houdt De Waterlelie haar jaarlijkse open dag op het zuidelijk deel van het Almeerderstrand, dat we na lang overleg bij de gemeente hebben gekregen als tijdelijk alternatief voor het Zilverstrand. Op de open dag iedereen kennismaken met naturistisch badmintonnen, volleyballen, kanoën en zwemmen.

Zie ook de site van NFN: https://www.nfn.nl/lijst-met-verenigingen/naturisten-sportvereniging-de-waterlelie-almere/

 

Nieuws

Ook dit jaar naaktrecreatie op het Almeerderstrand

19 april 2016 – Vorige zomer had twee jaar lobbyen door NFN, de Almeerse naturistenverenigingen en vaste bezoekers eindelijk resultaat: de gemeente Almere stelde weer een stukje strand open voor naaktrecreanten op het zuidelijke deel van het Almeerderstrand. Dit door inkrimping van het bestaande hondenstrand.

Omdat dit tot protesten van hondenbezitters leidde, was er nog enige onzekerheid over de naaktbestemming voor 2016. Deze bezwaren zijn inmiddels door de gemeente van de hand gewezen. Ook was er nog onduidelijkheid of grondeigenaar Staatsbosbeheer weer wilde meewerken aan de nieuwe bestemming voor 2016. De gemeente lijkt nu met Staatsbosbeheer tot een akkoord te komen en dus is de weg vrij voor de naaktrecreanten!

Het strand is geschikt voor naaktrecreatie en wordt vooralsnog niet officieel aangewezen. Dit is juridisch ook niet noodzakelijk. In Nederland kun je volgens de wet op elke daarvoor geschikte plek bloot zonnen. Dat je daarbij niet zichtbaar bent vanaf de openbare weg, de meeste andere bezoekers ook naakt recreëren of hier geen problemen mee hebben, zijn de belangrijkste criteria. Bovendien gelden net als op alle stranden de regels van goed gedrag.

Het strand is een tijdelijke oplossing zolang het Zilverstrand nog ontoegankelijk is. NFN én gemeente zetten in op een nieuw officieel naaktstrand bij oplevering van het Zilverstrand. Dit zal gebeuren na afronding van de werkzaamheden aan de A6.

oorspronkelijk bericht NFN

Nieuws

Kennismakingsdagen

Almere, oktober 2015

Naturisten in Almere weten allang dat zonder kleren sporten het prettigst is. Maar nog niet iedereen weet wat we allemaal voor naturisten organiseren. Op zondagmiddag is er het zwemmen in zwembad aan de Bachweg (16:20 – 17:30) en op donderdagavond in sportzaal Slagbaai (19:45 – 22:15) het badminton.

Voor wie naturist is, wie zich naturist voelt en wie gewoon graag zonder kleren wil sporten organiseren we kennismakingsdagen: op zondagmiddag 25 oktober zwemmen voor een NFN-prijs van € 3,50 en op donderdagavond 29 oktober badminton voor een NFN-prijs van € 5,00.

Zie voor alle info de website www.nsvdewaterlelie.nl

Kom gerust langs.

NSV De Waterlelie is een eigentijdse vereniging met als uitgangspunt de principes van het naturisme. Dit betekent dat we elkaar in een ontspannen en een gemoedelijke sfeer zonder kleding accepteren en respecteren, waardoor iedereen binnen onze vereniging zichzelf kan zijn. Dit gevoel van vrijheid staat bij ons centraal. Daarom willen we op zoveel mogelijk manieren mogelijk maken dat naturisten ongekleed kunnen recreëren.

Zo hebben we geen genoegen genomen met het verdwijnen van het Zilverstrand, en hebben we, samen met de NFN en Chamavi, na veel overleg van de gemeente afgelopen zomer een tijdelijke naaktstrand gekregen op het Almeerderstrand.

Nieuws

Hondenstrand verplaatst voor tijdelijk naturistenstrand

Gemeente Almere

Om naturistenorganisaties de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een naturistenstrand in Almere heeft het college van B en W een gewijzigde hondenkaart vastgesteld. Per direct is een gedeelte van het Almeerderstrand niet langer aangemerkt als hondenstrand, zodat hier naaktrecreatie mogelijk is.

In verband met verdubbeling van de Rijksweg A6 is het Zilverstrand tijdelijk gesloten als strandlocatie. Hiermee is ook het naturistenstrand, dat in 1999 door de raad is aangewezen, de komende jaren niet beschikbaar.
Naar aanleiding van verzoeken van de naturistenorganisaties om een andere tijdelijke locatie in Almere is onderzocht of er een geschikte alternatieve locatie is. Deze is gevonden in het zuidelijk deel van het hondenstrand op het Almeerderstrand.

Vanwege de hygiëne is zwemmen en strandrecreatie niet toegestaan op hondenstranden. Daarom is besloten om het hondenstrand iets te verplaatsen. Hierdoor is naaktrecreatie mogelijk is op het zuidelijk deel van het Almeerderstand gedurende de periode dat het Zilverstrand afgesloten is. De borden die het hondenstrand markeren worden verplaatst.

Nieuws

kaart van het nieuwe naturisten gedeelte van het strand

het 'zuidelijk deel' is de nieuwe locatie voor naturisten

het ‘zuidelijk deel’ is de nieuwe locatie voor naturisten

Nieuws