Almere biedt goed tijdelijk alternatief voor Zilverstrand

NFN en de Almeerse naturistenverenigingen hebben verheugd gereageerd op het voorstel van de gemeente Almere om het Schateiland in de Noorderplassen mogelijk aan te wijzen voor naaktrecreatie.  Wat de naturistenorganisaties betreft gaat het hier om een tijdelijk alternatief, zolang het tot voor kort druk bezochte Zilverstrand is gesloten vanwege de verbreding van de A1/A6.

Eerste gesprekken hierover vonden enkele weken geleden plaats. Hierin hebben de naturisten aangegeven aan welke voorwaarden het eiland moet voldoen om een ideaal naaktstrand te zijn.  De natuurlijke ligging leent zich al goed voor naaktrecreatie. Het kappen van wat groen bevordert de natuur- en waterbeleving. Een enkele sanitaire voorziening zou plezierig zijn.

Gezien de locatie en grootte, is het Schateiland volgens NFN uitstekend geschikt om voorlopig in de stedelijke behoefte te voorzien. De regionale behoefte moet weer worden meegenomen in het toekomstig Zilverstrand.

Momenteel onderzoekt de gemeente de politieke en financiële haalbaarheid van het idee. Ook het zuidelijk deel van het Almeerderstrand is in beeld als tijdelijke oplossing. NFN blijft  aandringen op een zo snel mogelijke oplossing. Ook heeft NFN gevraagd de naaktrecreanten die nu op het Almeerderstrand hun vertier zoeken met rust te laten tot er een goede oplossing is.

Bron: NFN

Hier een bericht van omroep Flevoland

Uncategorized